Moji oblíbenci z přírodní kosmetiky I.

Kdo mě sleduje a čte můj blog už dlouho, tak určitě ví, že používám přírodní kosmetiku - o té vlasové jsem se rozepsala v tomto článku. Většinu nakupuji na e-shopu nuspring.cz a když mi Romana nabídla spolupráci, byla jsem moc ráda, protože díky tomu jsem si mohla pořídit věci, po kterých dlouho pokukuju, ale cenově jsou dražší a tak jsem vyčkávala, až budu mít třeba narozeniny nebo až budu psát dopis Ježíškovi. V tomto článku vám tak představím moje oblíbence právě z tohoto e-shopu.


Deodorant

Deodorant byla moje poslední "nepřírodní neřest". Ten správný jsem hledala rok. Bohužel je to běh na dlouhou trať, stejně jako se šampónem - co sedne jednomu, nemusí sednout druhému. Vyzkoušela jsem spoustu druhů - od sprejů, přes tuhé sticky a kuličky po gely či "krémy". Žádný mi nevyhovoval - buď mi vůbec nevoněl nebo nefungoval - tzn. necítila jsem se komfortně, respektive cítila jsem se. Nečekala jsem, že se přestanu potit, to vůbec ne. Pocení je přirozený termoregulační proces našeho těla. I proto není dobré si do podpaží dávat něco, co pocení úplně zablokuje. Jsou lidé, kteří se nepotí vůbec a naopak jsou lidé, co se potí pořád a hodně. Já bych řekla, že já se potím tak nějak normálně. Když je vedro a jedu v tramvaji, tak ze mě teče, ale to asi z každého. V běžné dny se nějak extra nepotím, ale deodorant i pro můj dobrý pocit používám denně a proto jsem chtěla přírodní, bez toxických látek. A našla jsem ho! Je od značky Biorythme a ozkoušenou mám vůni Růžová zahrada (moje nejoblíbenější) a Citronová meduňka (na parné letní dny ideální citrusová vůně). Nyní jsem si objednala V cukrárně a ihned jsem se zamilovala.

U tohoto deodorantu mi vyhovuje, že díky teplu našeho těla je při styku s pokožkou ihned krásně krémový a díky tomu se krásně nanáší. A opravdu mi vydrží funkční po celý den! Jen malý tip nakonec - nanášejte ho na dokonale oholené podpaždí.

Pokud byste ho chtěli vyzkoušet, doporučuji si objednat mini verzi, kterou Biorythme nabízí a pokud vám sedne, pak teprve vzít větší balení. Tak jsem to na začátku udělala já. Protože po předešlých pokusech, kdy mi výrobek nevyhovoval a zbylo mi tak skoro celé balení, se kterým jsem nevěděla, co udělat, už jsem nechtěla vrážet peníze do dalšího deodorantu, u které jsem nemohla předem tušit výsledek. Tohle mi přijde jako super varianta. No a mini verze se taky hodí do kabelky, když se náhodou potřebujete někde ve městě "refreshnout."

Holení

Bezodpadové a přírodní holení byla další moje výzva. Říkala jsem si, že až spotřebuju veškeré moje žiletky a náhradní hlavice, koupím si holicí strojek, který používal můj děda. Je to kovový holicí strojek, do kterého se dávají takové ty klasické ASTRA žiletky, které jsme jako puberťáci nosili na řetízku, protože tehdá frčelo emo. No a když jsem ho na Nuspring viděla, bylo jasné, že si ho pořídím. Vybrala jsem tento značky Bambaw a k tomu rovnou balení náhradních žiletek.

Přišel zabalený celý v papíru a návod na použití se skrývá pod QR kódem, který stačí naskenovat mobilním telefonem. Mě jednoduše nadchl. Za prvé se mi líbí, jak vypadá a za druhé mě těší, že nebudu produkovat další plast, což jednorázové žiletky, či náhradní hlavice jsou.

Jediné, co je třeba zmínit, že tímto strojkem je holení trochu o zvyku, je proto s ním ze začátku nutno zacházet opatrně. Žiletka uvnitř je opravdu ostrá, takže buďte opatrní.

K tomu jsem si vybrala pěnu na holení od značky Soaphoria. Tuhle značku používám už taky nějaký ten pátek a moc mi vyhovuje. Líbí se mi, že obaly můžu vrátit a mám díky tomu slevu na další výrobek. Navíc je to slovenská značka a jejich výrobky neskutečně voní. Proto jsem ještě sáhla po peelingu Citrusová bomba - vizte níže.

Dekorativní kosmetika

Já už se cca 3 roky pravidelně nelíčím, make-up jsem nepoužívala nikdy. Musím říct, že přestat chodit nalíčená do společnosti či do práce pro mě bylo velké vystoupení z mojí komfortní zóny, protože jsem byla zvyklá na hodně tmavé a výrazné líčení očí a někdy jsem použila i rtěnku. Nehty jsem si lakovala spíš příležitostně, ale nenalíčená jsem opravdu nechodila skoro nikam. Teď se naopak líčím jen při zvláštních příležitostech - na rande s Matějem, do divadla, na svatbu a tak podobně. Už to ale tak nepřeháním a používám pouze tužku na oči a řasenku.

Když jsem hledala pro mě vyhovující dvojici, opět to chvíli trvalo. Nakonec mi jedna kamarádka poradila značku Avril - cenově dostupnou přírodní dekorativní kosmetiku. Byla jsem skeptická, ale řasenka i tužka předčily moje očekávání. S tužkou se krásně pracuje, je měkká a stačí s ní jednou přejet víčko a linka je hotová. Řasenka má super kartáček, nedrolí se, neobtiskává a řasy natočí a prodlouží.

No a přírodní lak na nehty bylo něco, co mě dlouho lákalo vyzkoušet, takže jsem si vzala tento, který testuju. Zatím mi přijde fajn, ale maximálně na jeden-dva dny. Má dobrý štěteček, stačí ho jedna vrstva, ale už druhý den se mi začal odírat. Nutno ale dodat, že já hodně vařím a máchám si ruce ve vodě (nemám myčku a nádobí je u nás doma pořád víc než dost). Možná by vydržel déle, kdybych použila Top coat, což jsem ale nezkoušela.

Péče o pleť

Na pleť se mě často lidé ptají. Kolikrát se i diví, kolik že mi to je, že vypadá mladší. Doufám, že nekecají. Myslím si, že pěkná pleť je hlavně záležitostí kvalitní stravy a pitného režimu. Nicméně je důležité se o pleť i starat - a to ráno i večer. Já jsem si prošla obdobím, kdy jsem si na obličej patlala snad všechno, co šlo. Nyní jedu spíš minimalisticky a vyhovuje mi to. Ráno i večer pleť čistím květinovou vodou. Ráno nanáším denní krém a večer mandlový či arganový olej.

A tady přichází na řadu ta druhá věc, kterou jsem si přála - masážní váleček Jadeit. Když jsem ho ukazovala ve stories na instagramu, přišlo mi spousta dotazů na to, jak se používá. Všem jsem vám odepsala, že je to pro mě taky novinka a že až ho ozkouším a budu vědět, napíšu vám to sem do článku.

Váleček se používá k zapracování produktu do pleti - já ho používám na zapracování již zmíněného mandlového/arganového oleje. Nejdříve tedy pleť vyčistím tou květinovou vodou a pak nanesu olej, který prsty rozetřu a poté již použiju váleček. Má dvě hlavice - menší na oblast očí a okolí rtů a větší na zbytek obličeje, krk a dekolt. Pracuje se s ním překvapivě snadno směrem od středu obličeje ven. Je vyroben z kamene Jadeit, který se tradičně využívá v čínské medicíně - je to kámen harmonie, moudrosti, čistoty a vyrovnanosti. Může pomoci i na opuchlé oči - stačí ho dát na chvíli do mrazáku a pak studeným menším válečkem okolí očí promasírovat.

Já jsem z válečku nadšená - již po prvním použití mi přišlo, že je pleť hladší a olej se lépe vstřebal. Používám ho teď jednou denně před spaním a na pleti vidím změnu. Navíc je ta masáž úžasně relaxační.

Něco voňavého navíc...

A poslední produkt, který jsem si vybrala je již výše zmiňovaný peeling od Soaphoria. Jak jsem již zmiňovala výše, produkty od této slovenské značky miluji. Tento peeling krásně voní a vaši pokožku nejen prokrví, ale i vyživí - nemusíte pak už aplikovat žádné tělové mléko. Jedinou nevýhodou je, že mám pak naolejovanou i celou vanu. :-)

Jsem moc ráda, že jsem se s mým oblíbeným obchodem nuspring.cz spojila. Psali jste mi, zda pro vás nebudu  mít slevový kód - tak nebudu, ale Nusprig dělá každý měsíc slevovou akci na konkrétní značku, stačí sledovat jejich webové stránky.

V říjnu také spustili v Praze unikátní akci Domů bez obalů: můžete si objednat jejich produkty "bezobalově". To znamená, že vám vše přivezou až domů ve vratné bedýnce/tašce či přepravce. Vy si produkty vyndáte a obal vrátíte. A jsou rychlí, při objednání do 11:00 můžete mít objednávku ještě ten samý den doma. A nebo si můžete vybrat takový den a čas, kdy se vám to hodí. Více informací naleznete zde.

A co vaši oblíbenci? Budu ráda, když mi napíšete konkrétní tipy na to, co vyhovuje vám. V příštím článku se podíváme na další moje oblíbené přírodní produkty.

Léňa

Článek vznikl ve spolupráci s www.nuspring.cz

Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

4 komentáře

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig