Přírodní a zerowaste kosmetika Lamazuna

Čím víc se snažím žít svůj život netoxicky a bezobalově, tím více hledám možnosti, jak to udělat. Netoxické kosmetiky je na trhu už celkem dost a jsem za to moc ráda. Stejně ale jejím používáním produkuju odpad. Proto hledám i alternativy, které mi budou vyhovovat a jsou bezobalové. Jednou takovou značkou, která splňuje moje požadavky je kosmetika Lamazuna. Jedná se o francouzskou přírodní BIO kosmetiku a já jsem měla možnost vyzkoušet 5 produktů a ráda bych se s vámi o moje dojmy podělila.


Co jsem od značky Lamazuna vyzkoušela?

  • tuhou mátovou zubní pastu
  • tuhé mýdlo na čištění obličeje pro mastnou pleť
  • tuhý kondicionér (pro všechny typy vlasů)
  • tuhý odličovač make-upu
  • tuhý šampon pro mastné vlasy se zeleným jílem a spirulinou
TUHÁ MÁTOVÁ ZUBNÍ PASTA

Tahle pasta je připevněná na dřívku a vypadá jako lízátko. Má sice jen 17 gramů, ale dle výrobce nahradí 2 tuby zubní pasty. Tohle je první bezobalová zubní pasta, kterou jsem zkoušela.

Kartáček namočíte a štětinkama přejedete a tím zubní pastu naberete. Nepění tak, jak je člověk u běžných past zvyklý, vlastně nepění skoro vůbec. Ale jistě víte, že čistit zuby musíme mechanickým pohybem, nikoliv pěnou, takže to mi nevadí.


TUHÉ MÝDLO NA ČIŠTĚNÍ OBLIČEJE PRO MASTNOU PLEŤ

Pleť si čistím dvakrát denně - ráno a večer, takže mě tohle tuhé mýdlo zaujalo. Používám ho ráno, kdy navlhčím obličej, mýdlem přejíždím po obličeji a když začne pěnit, už jen masíruji prsty obličej, nakonec opláchnu a osuším se ručníkem. Dá se používat i s konjakovou houbičkou, takže když vzpomenu, vezmu si ji k ruce a místo prsty čistím houbičkou.


Musím teda říct, že tohle mýdlo je skvělé. Mně kosmetika, kde je aktivní uhlí a marocký jíl sedí, takže se mýdlo stalo okamžitou stálicí mého arsenálu na čištění pleti a s čistým svědomím bych ho všem, co mají mastnější pleť, jako já, doporučila.

TUHÝ KONDICIONÉR A ŠAMPON

Tuhé šampony používám už delší dobu od té samé značky, takže jsem chtěla zkusit i něco nového. Šampon vydrží opravdu dlouho, dle výrobce nahradí až 2 lahvičky klasického šamponu a myslím, že je to pravda. Samozřejmě záleží, jak často si vlasy myjete, já cca jednou týdně. Krásně pění, což není u přírodních a zejména tuhých šamponů standardem a já to vítám. Se zeleným jílem na vlasy už mám taky zkušenosti a mým vlasům sedí, proto jsem šla s výběrem tohoto šamponu téměř na jistotu.


Kondicionér už delší dobu nepoužívám, ale říkala jsem si, že když mám možnost, ráda vyzkouším, zda o něco přicházím, většinou mě totiž přírodní kondicionéry nenadchly, špatně se nanášely a vlasy jsem po nich měla zplihlé. To se ale u tohoto od Lamazuny nestalo - nanáší se tak, že ho promnete v ruce a po vytvoření jemné pěny ho nanesete prsty do délek. Necháte chvíli působit (užíváte si tu vůni), poté opláchnete, vlasy jemně vysušíte ručníkem a rozčešete. Jde to opravdu snadno. Takže za mě ano, ale používám jen sporadicky, když zrovna nespěchám a ve sprše trávím delší čas.


TUHÝ ODLIČOVAČ MAKE-UPU

Posledním testovaným produktem byl tento tuhý odličovač make-upu. Já make-up moc nenosím, ale když už ano, u odličování se většinou celkem rozčiluju (a říkám si, že to je vlastně ten důvod, proč se nelíčím - odličování). Nejhůře se mi odličují oči. Tenhle odličovač musím pochválit. Můžete (ale nemusíte) ho používat spolu s odličovacími tamponky. Já je na oči používám, na rty a obličej už ne. Odličovač navlhčíte teplou vodou, přiložíte na obličej a ihned odličujete krouživými pohyby. Oči mi tedy neodlíčil 100%, ale nerozčilovala jsem se a nedrhla oči, jako u jiných přírodních odličovačů. Co mě ještě potěšilo bylo to, že nezanechává žádný mastný film, jako třeba oleje, které na odličování taky občas používám.


Značka Lamazuna mě opravdu mile překvapila a nadchla. Je čistě přírodní a dbá na ekologii a podporuje "zerowaste": produkty jsou zabalené v obalech, které jsou plně recyklovatelné a bez zbytečných plastů. Za sebe ji mohu rozhodně doporučit.

Líbí se mi, že značka (i když je francouzská) dbá na lokálnost, vysazuje stromy a snaží se za sebou zanechat co nejmenší uhlíkovou stopu.

Produkty jsou funkční, krásně voní a jsou cenově přijatelné - i když se na první pohled může zdát, že je produkt drahý, není tomu tak. Říkáte si, že ty "bábovičky" jsou přeci malé - ale například ta maličká pasta na dřívku nahradí dvě tuby té klasické.


Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig