Saláty v zimě moc nejím, protože taková ta salátová zelenina není dostupná. Tedy je, ale v hrozné kvalitě a chuti. Saláty ale miluju, tak hledám různé alternativy a tenhle s červeným zelím jsem si moc oblíbila. Zkuste ho taky, se zálivkou s dýňového oleje je to opravdu dobrota. A díky vejcím salát pozvednete na hlavní jídlo.
Ingredience:
2 - 3 listy kadeřávku/kapusty/ledového salátu
1/6 menší hlávky červeného zelí
půl jablka
hrst kešu ořechů
2 vejce
2 lžíce vinného octa
sůl
Na zálivku:
2 lžíce dýňového oleje Kisima
2 lžičky kvalitní hořčice
1 lžíce javorového sirupu
sůl a pepř
Postup:
Salátové listy si natrhejte, zelí nakrájejte ostrým nožem na velmi tenké nudličky. Jablko na plátky. Kešu opražte nasucho na pánvi a nasekejte. Vše v míse smíchejte.
Do mističky dejte dýňový olej a 2 lžičky hořčice. Metličkou spojte a zašlehejte ještě lžíci javorového sirupu. Poté už jen dochuťte solí a pepřem. Zálivkou polijte salát.
Udělejte si zastřené vejce: do většího hrnce dejte vodu a počkejte, až začne vřít. Přidejte 2 lžíce vinného octa a sůl. Vejce rozklepněte do cedníku pod který dáte misku, zbavíte se tak tekutého bílku. Poté vejce přemístěte do malé mističky, ze které ho pomaličku vyklopíte do mírně probublávající vody v hrnci. Vejce se zabalí samo. Vařte 3,5 minuty a poté vyndejte na ubrousek, osušte a dejte na salát.
Dobrou chuť!
Léňa
Recept vznikl ve spolupráci se značkou kisima.cz
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!