Západ slunce v Paříži

Ráno se plánované vstávání v 7 nějak nepovedlo. Zaspali jsme a Yann už potřeboval jít do práce. Stihla jsem se fakt akorát sbalit a vyčistit zuby. V tom spěchu jsme tam zapomněli naše skvělé červené velké Ikea polštáře. :( Zjistili jsme to bohužel až při cestě do Paříže.
Měli jsme před sebou dlouhou cestu. Na hranice Belgie s Francií jsme jeli po dálnici, ale pak už bohužel mimo. Ve Francii se platí mýtné na dálnicích a silnicích první třídy. Podle úseků a typů vozidla se to liší, ale vychází to zhruba na 10-12E za 100 kilometrů. Mimo dálnice nás to kilometrově vyšlo stejně, akorát to bylo 2x pomalejší.
Západ slunce s naším autíčkem a Eiffelovkou
Do Paříže jsme dojeli kolem 18hod. Dobrá džungle na řízení. Malý uličky, všude auta, kola nebo skútry. Velikost hlavního města jsme poznali až tady. Na okraji je Paříž pěkně hnusná. Bordel, ošklivý baráky, oslizlé popelnice, vietnamský krámy, ožralí lidi...
Zajížděli jsme do centra a já byla fakt ohromená velikostí Paříže. Do navigace jsme zadali nějaký parkoviště, který mělo být podle parkopedie zdarma. Paříž byla ale na několika místech rozkopaná, takže "zatočte vpravo" jsme nemohli splnit a pak nás to zavedlo někam do pr***. Parking byl všude hrozně drahej, začínala jsem bejt nešťastná. Pak jsme zastavili někde v ulici a šli se podívat na automat. Nafintěný francouzi to tam anglicky neměli a z tý jejich hatlamatilky jsme taky věděli kulový. Zeptali jsme se teda kolemjdoucího, ten nám řekl, že by to mělo být po 19 hodině zdarma, ale jistý si není. Hledali jsme to pak teda ještě na netu, kde jsme si to potvrdili. Jeli jsme přímo k Eiffelovce a zaparkovali přímo pod ní. :-) Paráda!
Šli jsme blíž k Eiffelovce a bylo to překrásný. Zapadalo sluníčko, na trávě pod ní sedělo spousta lidí a jen tak relaxovali, pili víno nebo si četli. Fronta se stála nejdřív na lístky a pak na výtah. V 19 h večer byla příšerná. Nedovedu si to představit někdy odpoledne. Pro ukázku přidávám fotku (nezapomeňte rozkliknout :)).
Fronta na lístky na Eiffelovku
Nahoru jsme nešli, zaprvé cena vysoká a ta fronta... Né, díky. Prošli jsme se kolem, všude nějaký stánky, kolotoče, za ní nějaký palác či co s nádhernou fontánou.. Když jsme se vraceli od toho paláce, tak se celá Eiffelovka rozsvítila a rozblikala.
Svítící Eiffelovka
Pak jsme se vrátili k autu a jeli k Sacre Coeur. Parkovali jsme taky přímo před ní. Schody byly plné lidí a taky prodejců s pivem, malými Eiffelovkami, růžemi a svítícími kravinami. :D Šli jsme se projít okolo a pak jsme sešli malými uličkami do města a vydali se k Moulin Rouge. V jednom pekařství jsme si koupili skvělou bagetu a pak ve večerce šampíčko. Došli jsme k Moulin Rouge a byli jsme docela překvapení. Pro mě to bylo docela zklamání. Není to nic luxusního, dokonce dvě písmena z nápisu ani nesvítila. Je to taková menší osvícená budova. Nejlevnější vstupné činí 50Eur a zahrnuje pouze představení.
Moulin Rouge
Vraceli jsme se zpět k autu a když jsme obcházeli Sacre Coeur, tak nás napadl černoch, takže jsme zdrhli. Dost nepříjemnej zážitek. Jeli jsme někam za Paříž najít místo na spaní. Přespali jsme tentokrát v autě. Zítra jedeme do Versailles! :)

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig