Forbidden Taste

...aneb hešteg restauracejsounuda. V neděli 3. září jsem byla na úžasném festivalu plném jídla Foodparade a díky tomu jsem mohla být součástí tohohle nevšedního gastrozážitku. Jak jsem psala v článku o Foodparade, byl pro mě tak silný, že jsem se rozhodla o něm napsat samostatný článek. A tady je. Plný chutí a fotek.
Zmrzlina s citátem
Když jsem viděla obrovského barevného jelena a vedle něj stojící malý stánek a velký mixér, z něhož se záhadně kouřilo, musela jsem tam jít. Milé slečny mi hned nabídli 20 minut času, který si můžu za 20 CHEFů koupit. Za oněch dvacet minut ochutnám pětichodové tajné menu a k tomu jedno překvapení. Začátek je buď v celou a tři minuty nebo půl a tři minuty. S Viky, Lukym a Bedřichem jsme se zapsali na 12.33 a nemohli jsme se dočkat.

Secret location.
Forbidden menu and interesting people. 
Only route to Forbidden Taste goes via newsletter.
Vstupenka do bludiště
V půl jedné jsme nedočkavě přeslapovali u jelena a čekali, až nás pustí do keříkového bludiště v zahradách Trojského zámku. Při vstupu jsme si umyli ruce, a to tak, že slečna polila malé bílé ruličky vodou, ty nabobtnaly a my je rozložili do ubrousku a ruce si utřeli. Už to na mě celkem zapůsobilo. Byli jsme dovedeni do středu kruhových keřů, kde jsme si sedli na připravené židličky do měkkých barevných polštářů. A hned se začínalo, protože čas je drahý a čas jsou peníze. Vložili jsme si baterii do hodin, které začaly tikat a dostala jsem první chod – stříbrnou konzervu s tapiokou, jahodou a bazalkou. Čekala jsem, co se bude dít a jeden z kluků nám začal nalévat hráškovou polévku do připravené nádoby z barevné zahradní konvičky. Druhý z nich zatím vysvětloval, co to vlastně budeme jíst.
Tapioka, jahoda, bazalka...
...přelité hráškovým krémem
V krabičce před sebou jsem našla lžíci a začala si vychutnávat první chod. Polévka byla božská. Kombinace hrášku s jahodou chutnala naprosto božsky, tapioka tomu dodávala takovou zvláštní pudinkovou konzistenci. Mňam. Těšila jsem se na další chod, čím bylo ono slibované překvapení – napěněný drink v mušli. Jednalo se o drink z limety, kopru a limetové pěny. Uvnitř byla schovaná kulička, která při požití praskla a vytekla z ní šťáva. Celkem jsem se bála to vypít, jak to bylo v mušli, měla jsem pořád pocit, že to bude něco rybího. Ale bylo to skvělé a moment překvapení, když mi na jazyku praskla ta kulička byl super.
Drink s tajnou kuličkou uvnitř
Pak nám byla naservírována mušle Sv. Jakuba s okurkovým gelem, ginem, limetou, řasou a kantalupe. Kantalupe je žlutý cukrový meloun, který určitě všichni znáte. Taky naprosto výborná záležitost, moje asi třetí mušle v životě.
Mušle Sv. Jakuba
Na jídlo jsem si v boxu vybrala hůlky
Pokračovali jsme jarní cibulkou, která byla pečená s parmazánem na lanýžovém másle a angreštem a k tomu majonéza z kachní šunky, pažitky a vaječných žloutků. Naprostá lahůdka. Měli jsme sníst jen tu bílou část a to byla pecka. Vymáchala jsem si cibulku v připraveném kalíšku a jako milovník různých dresingů a majonéz můžu prohlásit, že lepší jsem zatím nejedla.
Jarní cibulka s parmazánem a majonézou z kachní šunky
Dalším chodem byla klasická brynzová haluška, zabalená jako jarní závitek, s oravskou slaninou, švestkovýma povidlama a hruškou. Za mě nejlepší chod. Halušky miluju od tý doby, co mi je kamarádka zo Slovenska udělala poprvé v prváku na koleji. Tohle byl ale úplně jinej level! Povidla, slanina a hruška utvořili úžasnou souhru chutí!
Haluška s povidly a hruškou
Jako dezert jsme dostali zmrzlinu z avokáda, kokosového mléka, medu, ozdobenou čokoládovými hoblinkami a granátovým jablkem v chilli kornoutku. Celé to bylo servírováno v kokosovém ořechu se strouhaným kokosem na dně. Už se budu asi opakovat, ale naprostý skvost, který udělal úžasnou tečku za tímhle menu.
Zmrzlina v kokosovém ořechu
Příjemná společnost, fajnová hudba a to nejlepší jídlo, jaké jsem zatím jedla. To je můj nejsilnější zážitek z Foodparade 2017 a návštěvy bludiště s Forbidden Taste. Hned doma jsem se přihlásila k odběru jejich newsletteru a doufám, že to nebylo naposledy, kdy jsem se s celou partou setkala.

Díky!

Léňa
Forbidden Taste "restaurace"
Barevný jelen
Každý si mohl odnést tuhle úžasnou lahev na vodu
Servírováno bylo na hodinách
Forbidden Taste
Pohled na střed bludiště
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

2 komentáře

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig