A máme tu pokračování podzimního receptování z dýní. Dýňovou polévku určitě všichni znáte. Já ji miluju a když ji někde vidím na jídelním lístku, neváhám a objednávám. Ale ještě nikdy jsem nejedla dýňovku s kokosovým mlékem. A tak jsem se na ni vrhla teď. A víte co? Je božská. Zkuste ji taky.
Dýňová polévka s kokosovým mlékem |
dýně hokaido
hovězí/zeleninový vývar nebo voda
ghí/sádlo/kokosový olej
hovězí/zeleninový vývar nebo voda
ghí/sádlo/kokosový olej
himalájská sůl
čerstvý mletý pepř
cibule
česnek
BIO kokosové mléko
koření aztécký poklad
dýňová semínka
olivový olej k podávání
Postup:
Cibuli si nakrájíme na drobno, stejně tak česnek. Dýni vydlabeme a nakrájíme na kostky. Na ghí (či sádle/kokosovém oleji) zpěníme cibulku, přidáme česnek, necháme rozvonět a přidáme dýni. Chvíli dýni restujeme a následně zalejeme vývarem či vodou (doporučuji vývar, polévka má pak výraznější chuť) a necháme vařit do měkka. Poté rozmixujeme ponorným mixérem. Přilejeme kokosové mléko, osolíme, opepříme a přidáme koření aztécký poklad. Necháme povařit. Podáváme s dýňovými semínky, popřípadě zakápnuté olivovým olejem.
Dobrou chuť!
Léňa
TIP: Pokud máte, můžete přidat i mletou BIO kurkumu nebo chilli.
TIP: Pokud máte, můžete přidat i mletou BIO kurkumu nebo chilli.
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.
Práve dnes som prvýkrat robila hokkaido polievku. Trošku inak, ako je tvoj recept, ale musim povedat, že bola užasná.
OdpovědětVymazatŠtýl ženy
Dýně je úžasná surovina! :)
Vymazat