#chutzazitvic: Setkání s Foodlover.cz

Když jsem si u Terky na blogu přečetla, že je možnost se s ní setkat a společně si něco uvařit, popovídat si, vidět se a zažít pěkný večer, neváhala jsem ani minutu a poslala přihlašovací e-mail. Měla jsem sice trochu strach, že už se do kapacity 30 lidí nevejdu, protože jsem to posílala den po vydání článku, ale štěstí bylo při mě a Terka mi ještě ten den odpověděla, že se mnou počítá! A já se mohla těšit na 30.3. v 17:30 hodin v Electrolux Avantgarde škole vaření na setkání s foodblogerkou, kterou znám jen z jejího blogu a podle které se inspiruji a vařím. Jupí! Věřte, že jsem byla natěšená, ale i nervózní. Kdo Terku neznáte, šup šup to napravit - foodlover.cz.
Já a Terka Sychrová
Hned na začátku jsme se nacpali do stejnojmenné restauace s výrazem "my sem jdeme vařit", kde číšník moc nadšením neoplýval a poslal nás do jiného vchodu - k hlavní recepci, kde nás už nasměrovali do správných dveří, kde už čekali milí číšníci  (kteří se nás celý večer snažili opít skvělým bílým vínem) a Terka s organizátory celé akce. Já jsem se skamarádila s Viky, která mi hned padla do oka (zřejmě i já ji, jelikož se nás lidi ptali, zda jsme kamarádky a přišli jsme spolu :)).
Se sklenkou bílého jsme byli usazeni do jídelny a po předkrmu (kdy já jsem si vzala všechny tři, protože ochutnat jsem to prostě potřebovala!) se začalo. Terka si vzala na pomoc kamaráda Jirku a myslím, že udělala víc než dobře. Jirka byl totiž slyšet všude a celou akci výborně organizoval.
Takhle krásně jsme měli prostřeno
Připravená kuchyň
Zástěra, ve které teď budu vařit!


Takže nás nahnal do kuchyně, navlékli jsme zástěry (které přidávají 20 kilo :D) a začala příprava na krémovou bramboračku. Oloupat brambory, celer, cibuli a mrkev, osolit, opepřit a šup s tím do trouby. Pak jsme přešli na přípravu krutonů - nakrájet chleba (ten byl úžasně čerstvej a výbornej jen tak, ochutnávač Léňa), opéct na pánvi na oliváči a pak taky do trouby.
Čerstvé suroviny na bramboračku
Terka s Jirkou učí
Terezka
Zatímco se zelenina pekla v troubě, tak jsme si připravili maso. Jirka nám rozdal hovězí maso (zadní, květová špička) a naším úkolem bylo maso osušit a svázat do válečku. No a začal boj - poprvé vázat maso a ještě k tomu krátkým provázkem (nedostatkové zboží). Takže jsme maso nakonec zabalili jako miminko (díky, Viky, za doporučení) a váleček jsme hezky potřeli hořčicí. Pak jsme rozpálili pánve a maso opekli, naskládali na pekáč a šoupli zase do trouby.
Krásný hovězí maso a tři vína
Maso zabalíme do válečku a ovážeme provázkem
Potřeme hořčicí
Viky a její tři miminka :D
Takže maso máme v troubě a vyndáváme zeleninu, kterou jsme hodili do hrnce, zalili vývarem a cca půl hoďky vařili. Pak se polévka rozmixovala ponorným mixérem a dochutila smetanou. Celý recept najdete zde.
Když jsme tam tak postávali, všimla jsem si natě z mrkve a jen tak jsem pronesla, že si z ní doma dělám pesto. Jedna slečna se toho chytila a zeptala se Terky, jestli to pesto můžeme udělat, třeba k pečeným bramborům, které budou k masu. No a tak jsem začala připravovat pesto z mrkvové natě, na nějž znám recept ze stránky zachranjidlo.cz. Čekání jsme vyplňovali pitím vína a musím říct, že jídlo a víno spojuje, protože jsme si úžasně popovídali (pro někoho možná spíš pořvali :D aneb "když se sejde Morava" a vy nejste z Moravy).
Pesto z mrkvové natě
Morava a já
Polévka a dochucování
Jirka nás pak nahnal zase do jídelny, kde už jsme čekali na naše milé číšníky, kteří nás obsluhovali. Polévka byla znamenitá, myslím, že se stane jednou z mých stálic v kuchyni! Rostbeef byl taky senzační, s domácí tatarkou a opečeným bramborem a taky trochou toho mého pesta. :) To všem hrozně moc chutnalo (i bez ořechů, které tam neměli, ale dávají se tam) a já měla fakt radost. (Jsem se drze nabourala do foodblogerské akce!)
Terezky krémová bramboračka
Roastbeef, pečené brambory a domácí tatarka
No a v závěru večera jsme si každý ozdobil svoji vlastní cukrovou pusinku mascarpone krémem a ovocem dle výběru. Následovalo společné focení, výměna kontaktů, rozloučení s Terkou a šup domů.
Jako dárek jsme si odnesla zástěru, kuchařku pro pečení v parní troubě a 20% slevu na tuto troubu od Electroluxu, ale hlavně - tašku foodlover.cz od Terezky, plno hezkých vzpomínek a dobrou náladu.
Děkuji tímto, že jsem mohla být součástí skvělého food večera, načerpala jsem nové informace a inspiraci, poznala skvělé lidi, výborně se najedla i bavila.

Víc takových večerů ve společnosti lidí, které baví to samé, jako mě!

Léňa
Jdeme zdobit pusinky

F jako foodlover.cz

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig