Café Jen

Konečně jsem zase měla čas zajít někam na snídani. A konečně jsem taky vzala s sebou foťák a vše vám nafotila, abych mohla napsat další článek do rubriky #kdesenajim. Tentokrát jsme si s Matějem vybrali malé bistro ve Vršovicích - Café Jen.
Snídaně šampionů v Café Jen
Nevím už ani, jak jsem se o týhle kavárničce dozvěděla, ale myslím, že jsem někde viděla báječnou fotku snídaně a uložila si tak do paměti, že tam musím. Od našeho bytu je to kousek, bylo krásné ráno a tak jsme šli pěšky. Tyhle ranní procházky po Praze já prostě miluju. A ještě k tomu o víkendu. O víkendu je totiž ta Praha taková jiná. Klidná. Přijde mi, že všichni odjedou a Praha odpočívá a nabírá síly na další uspěchaný týden.

Café Jen
Ani jsem nevěděla, jaké jsme měli štěstí, když jsme do kavárny vstoupili a uvolnil se jeden stolek pro dva lidi. Hned, jak jsme si sedli, jsem viděla, že na všech ostatních jsou rezervace. Už takhle brzy ráno, v 8 hodin, měli plno. Oba jsme měli šílenej hlad a oba jsme si tak vybrali snídani šampionů, kafe, vodu a aby toho nebylo málo, začala jsem dnešní den Aperolem a Matěj si dal růžové víno. Sobotní rána si prostě člověk musí umět udělat hezký.
Aperol Spritz, voda a kafe
Kavárna je to malá a velmi útulná. Od sousedního stolku a jeho osazenstva vás dělí opravdu malý kousek. Interiér se mně osobně moc líbil, mám ráda takovýhle styl. Café Jen má skvělou rodinnou atmosféru, stará se o vás moc milá obsluha, která má pořád úsměv na tváři.
Café Jen
Chvíli jsme čekali, popíjeli a pak to přišlo. Obrovský talíř plný dobrot. Míchaná vajíčka s pažitkou, luxusní párečky, salát z polníčku, rajčátek a ředkviček, čerstvý chléb s máslem a mini francouzská hořčice v kalíšku uprostřed. Mňam.Už jen takhle na pohled to vypadalo naprosto famózně.
Snídaně v Café Jen
Snídaně byla naprosto luxusní, vajíčka přesně tak, jak je mám ráda - krémová a s máslem. Párky mírně kořeněné, k nim výborná hořčice, kterou jsem si chtěla vzít v tom kalíšku domů, ale bohužel to nešlo. Kávu si dávám výjímečně a tahle stála za to.
Hořčice v mini kalíšku
Když jsem platila, všimla jsem si spousty dortíků u barového pultu. V té vitríně mě zaujalo snad všechno, ale s sebou jsem nakonec vybrala tvarohový dezert Míšu a velkou čokoládovou cookie. No co, je potřeba si udělat hezkej celej den. Musím teda konstatovat, že jak Míša, tak cookie nám strašně moc chutnali.
Café Jen, vitrína s dobrotami
Café Jen si získala mé srdce a rozhodně jsem tu nebyla na posledy. A co vy? Byli jste tady někdy nebo se sem chystáte? Určitě mohu jen a jen doporučit!

Léňa
Café Jen a nejkrásnější koutek
Pohled do Café Jen
Pohled do Café Jen
Café jen ve Vršovicích
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

2 komentáře

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig