Apple pie

Je tu další podzimní recept, tentokrát s jablky z chalupy. Apple pie miluju a proto jsem chtěla udělat zdravou paleo variantu bez lepku a přidaného cukru. Nakonec se zadařilo a když ho schválila Verča i Kajka, tak bylo jasné, že půjde na blog! Tak ho zkuste a dejte vědět, zda se povedl a chutnal!
Paleo Apple pie
Ingredience na formu o průměru 22cm:
Těsto:
2 hrnky mandlové mouky
1 lžíce chia
2 vejce
1 lžička vanilky
špetka soli
1/2 lžičky sody
1/2 hrnku kokosového oleje

Náplň:
jablka
rozinky
skořice
vlašské ořechy

Postup:
Mandlovou mouku promixujeme s lžící chia, vanilkou, sodou a solí. Přidáme vajíčka a rozpuštěný kokosový olej. Rozmixujeme a rukou utvoříme kouli, kterou rozdělíme na dvě poloviny a jednu dáme do lednice. Druhou rozválíme mezi dvěma pečícími papíry na kulatou placku, kterou vyložíme formu na koláč. Těsto propícháme vidličkou a formu dáme odpočívat do lednice cca na 10 minut..
Jablka si nastrouháme, smícháme se skořicí, rozinkami a vlašskými ořechy.
Druhou půlku těsta opět rozválíme na kulatou placku, z níž krájíme cca centimetrové "hady". :D
Vyndáme formu s těstem z lednice, dáme tam jablka se skořicí a poklademe plátky těsta křížem.
Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut - do zezlátnutí.
Koláč po vytažení necháme vychladnout a uchováváme zabalený či přikrytý v lednici.

Dobrou chuť!

Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

3 komentáře

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig