Hruškový pie

Nejen dýně, ale i hrušky patří k podzimu. Já je mám moc ráda a tak jsem chtěla udělat hruškový koláč bez mouky a cukru. Nebudu se tu kasat, první pokus se nepodařil a koláč tak letěl do koše. Nevzdala jsem to a zkusila jsem to vymyslet úplně jinak. Použila jsem krustu, kterou můžete naplnit vlastně čímkoliv, je velmi univerzální. Já jako náplň zvolila mascarpone a již zmíněné hrušky. Koláč je vynikající, jak ke snídani, tak k odpolední kávě. Zkuste a pokud upečete, nezapomeňte mě fotku poslat či mě označit na instagramu.
Hruškový pie bez mouky a cukru
Ingredience:
Krusta:
2 hrnky mandlové mouky
2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
1/4 lžičky himalájské soli
1 vejce

Náplň:
200 g mascarpone
2 vejce
1-2 lžíce mandlové mouky
1 velká hruška
skořice
sladidlo, dle volby - já použila sukrin

Postup:
Do mixéru dáme mandlovou mouku a sůl, pár pulsy promixujeme a přidáme rozpuštěný kokosový olej a vajíčko. Mixujeme do té doby, dokud se nám těsto nespojí. Poté z něj uděláme kouli a dáme vychladit do ledničky, než si uděláme náplň.
Na náplň dáme do šlehače mascarpone, 2 vajíčka, mandlovou mouku a pokud chceme, sladidlo. Pořádně vyšleháme. Hrušku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
Formu na koláč vymažeme kokosovým olejem. Těsto vyndáme z lednice a prsty rozprostřeme na dno koláčové formy. Na korpus nalijeme náplň a poklademe plátky hrušky. Posypeme skořicí a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů cca 30-40 minut. Koláč hlídejte, každá trouba peče jinak. Necháme vychladnout a podáváme. Uchováváme v lednici.

Dobrou chuť.

Léňa

Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig