Pesto z medvědího česneku

by - čtvrtek, dubna 19, 2018

Sezóna medvědího česneku je tady a já se strašně moc těšila! Nejen, že vypadají políčka posetá jeho listy krásně, ale je to výborná potravina do kuchyně! Já si oblíbila toto pesto, které často používám do vaření. Určitě zkuste a nezapomeňte mi pak dát vědět, jak vám chutnalo. :)
Pesto z medvědího česneku
Ingredience:
2 svazky medvědího česneku
3 lžíce kešu oříšků
100 ml oleje z vlašských ořechů (či virgin olivový)
hrubozrnnou sůl, já použila Natural Mallorca

Postup:
Ze svazků odstraníme spodek, abysme měli jen listy, které opláchneme a necháme okapat. Dáme do nádoby od mixéru, přidáme kešu oříšky, olej a rozmixujeme. Poté přidáme sůl a opět promixujeme. Ochutnáme a popřípadě dosolíme. Skladujeme v lednici v uzavíratelné sklenici.

Pesto používám buď na maso nebo do cuketových nudlí. Je výborné i na paleo chlebu!

Dobrou chuť!

Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

You May Also Like

2 komentářů

  1. Pesto miluju, takže tento recept někdy určitě vyzkouším, vypadá to nádherně:).

    Windy pink style

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!