Low Carb Quiche / Pizza

by - neděle, června 17, 2018

Tenhle low carb quiche (jak jsem to pojmenovala já) nebo low carb pizza (jak jste to pojmenovali vy) vám na Food blog Marketu moc chutnal. Strašně mě to těšilo, protože to bylo lastně takové malé překvápko - recept u mě na blogu nebyl, takže jste ho zkoušeli úplně poprvé! Recept vám tedy píšu až teď a budu se těšit na reakce! Kdo na FBM nebyl, může si tak udělat menší ochutnávku doma! :D
Low Carb Quiche
Ingredience na 1 porci:
125 gramů mozzarelly (obvykle 1 ks)
5 šťastných vajíček
cibule nakrájená na půlkolečka
cherry rajčátka nakrájená na plátky či půlky
žampiony nakrájené na plátky
slanina či schwarzwaldská šunka nakrájená na kostičky
černé olivy nakrájené na půl
sůl, pepř
ghí
mleté lněné semínko

Postup:
Formu na koláč vymažeme ghíčkem a vysypeme mletým lněným semínkem. Lze toto vynechat a formu vyložit pečícím papírem - nechám už na vás. Do mixéru si dáme mozzarellu, vejce, sůl a pepř a pořádně a dlouze promixujeme - alespoň 3 minuty. Ihned tuto směs přelejeme do formy na koláč a přidáme slaninu, rajčátka, cibuli, žampiony a černé olivy. Dáme do trouby a pečeme na 180 stupňů cca 25 minut - do zezlátnutí. Podáváme ihned nebo klidně druhý den studený - je taky moc dobrý!

Dobrou chuť!

Léňa

Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za každý komentář!