Tipy na vánoční dárky

Mám tady pro vás slibovaný článek na tipy na vánoční dárky. Jelikož jsem to začala sdílet i na instagramu a ten asi nemá rád, když něco nezištně sdílíte a nezaplatíte si reklamu, tak moje příspěvky na toto téma přestal skoro zobrazovat. A proto mám blog, kde to zůstane a nikdo mi to nebude nikam schovávat. Ha!


Tipy, které vám tady nasdílím jsou buď dárky, který já sama pořizuju pro svoje nejbližší nebo jsou to věci, které mám doma a jsou tak moc fajn, že je doporučuju dál.

Jak u nás doma slavíme Vánoce? Už pár let si s rodiči dáváme jen drobnosti a žádné veledary. Spíše se snažíme být pospolu užít si sebe, pohádek, cukroví a pohody. Se ségrou jsme se minulý rok dohodly, že si dáme jednu vtipnou věc, na kterou narazíme někde při nakupování. Vloni tak ode mě dostala dřevěnou ručně vyráběnou slánku ve tvaru prasátka, kterou jsem koupila na trzích v Brně. S Matějem jsme se taky omezili na tři dárky, babičkám vždy dám nějakou drobnost a ony mě nedávají nic - měly akorát stres z toho, co mi koupit a nakonec koupily něco, za co zbytečně utratily peníze a já to nevyužila. A to je vše. S kamarádkama jsme vždycky chodily na vánoční kafíčko a svařák, což teda asi letos nehrozí, ale my si to vynahradíme. Tak takhle je to u nás s dárkama.

Jinak ale Vánoce miluju, zdobím celý byt, od první adventní neděle si pouštím moje oblíbený písničky (na Spotify najdete v playlistu Vánočky), pálím svíčky, františky, vyrábím adventní věnec a kalendář... samozřejmě jsem každý adventní čas chodila na trhy a procházky Prahou. No, tak letos jen ty procházky. Nevadí, i tak si to užiju a těším se na volno, teplý ponožky, kakao, cukroví a pohádky.

A tady už slibované tipy:

Balíček zdravých dobrot či přírodní kosmetika z Goodie.cz

Nikoho nepřekvapí můj první tip - dobroty nebo kosmetika z Goodie e-shopu, se kterým spolupracuji již dlouho a tak při zadání kódu LENI máte slevu 5 %. Udělejte tak zdravý balíček plný dobrot a uvidíte, že obdarovaného potěšíte - takové makadamy, ořechové máslo, čokoláda nebo granola určitě potěší každého!

Najdete tam ale i přírodní kosmetiku, takže můžete udělat i voňavý balíček - naše mýdla totiž voní i přes obal. Doporučuju taky přihodit konjakovou houbičku, arganový olej, masku na obličej, šampon a květovou vodu. To je takový základ, který by měla mít každá žena doma.

Dodání do Vánoc garantujeme při objednání a zaplacení do 13.12.2020!

Přírodní olej na vousy od Vousaty.cz

Holky, pokud doma máte vousáče - a nemusí to být nutně přítel či manžel, ale taky táta nebo strejda, tak tohle potřebuje - olej na vousy VOUSaTY od mých kamarádů z Ostravy. Mají teď super vánoční balíček - olej a ponožky (protože kdo nedostane na Vánoce ponožky, bude smutnej). Mrkněte se zde.

Nepoužívá ten váš vousáč žádný olej? Můj Matěj taky nepoužíval. Přišlo mu to moc ženský, přece si nebude něco patlat na vous. Ale já mu i tak olej k Vánocům pořídila a sám musel pak uznat, že to používání je znát - vousy mu krásně vyrostly, jsou vyživený a vypadají zdravěji. Jsou jemnější na dotek a nejsou tolik rozlítaný do stran - prostě hezky drží tvar. No a plus je, že krásně voní. Olej navíc vyživí i pokožku pod vousy.

Tenhle olej je přírodní, vyrobený z BIO olejů a s certifikací COSMOS-EKOCERT a jak jsem již psala, je vyrobený tady u nás v ČR partou nadšenců z Ostravy.

Balíčků s ponožkama je omezené množství, takže pokud se vám líbí, objednávejte rychle. Dodání do Vánoc stíhají, pokud objednáte a zaplatíte do 14.12.2020!

Knížka či kuchařka

To už je taková klasika, knížka je pod stromeček vždycky dobrá volba. Já bych vám ale chtěla doporučit čtyři kuchařky, které letos vyšly a určitě stojí za povšimnutí, určitě jednu z nich vyberete:

Markéta Lorenc Trpišovská alias Neplecha na plechu - Snídaně a svačinky pro děti

Tuhle kuchařku rozhodně potřebujete, pokud máte nebo plánujete děti. Nebo pokud občasně nějaké děti hlídáte. Markétka totiž společně s výživovou poradkyní dala dohromady knížku vyvážených receptů pro děti a ještě váš naučí to krásně aranžovat, takže děti budou hned mít důvod jíst (víme, jak některé jíst nechtějí). Plusem je, že v knížce najdete i tipy na to, jak dané jídlo upravit i pro vás dospělé. Takže je to vlastně kuchařka pro celou rodinu. No a pokud chcete obdarovat nějakého cestovatele, tak to mu určitě pořiďte druhou kuchařku od Neplechy - Cestovatelský deník.

Bára Gorecká alias Máma peče doma - Moje nejsladší vzpomínky

Pamatujete si ty voňavý kynutý buchty od babičky, který pekla v neděli? Nebo tu bublaninu, co dělala v létě z třešní, co u ní rostly na zahradě? Nebo ty vdolky s povidlama? Tohle všechno a ještě mnohem víc najdete v kuchařku Báry, která sepsala recepty našich babiček - tradičně, tak jak je známe. Pokud tedy sháníte dárek pro milovníka sladkých českých dezertů, je takhle kuchařka jasná volba. Recepty jsou rozdělené podle ročního období  a je tu speciální vánoční a velikonoční  kapitola.

Ivka Jindřichová alias Cat&Cook - Sladká

Ivča vydala svoji třetí kuchařku - tentokrát sladkou, kde najdete tradiční i netradiční recepty. Pokud chcete zkusit eclairs nebo třeba kremrole, rozhodně tuhle kuchařku doporučuju. Hodí se pro každého, kdo rád peče, ale nebaví ho už jednoduché moučníky, protože tady najdete opravdové světové bomby - od Sacheru po croissanty. Ivanka ale do kuchařky zařadila i české moučníky, dorty a vánoční a velikonoční recepty. Pokud nemáte od Ivči ani jednu kuchařku, rozhodně berte zvýhodněný set všech tří

Míša Bičianová a Monča Němečková alias Eat your Fears -  Jednoduše pro všechny od Eat your fears

Holky jsou nutriční terapeutky a tak vydaly kuchařku i s teorií, kde se dozvíte spoustu informací o jídle čtivou formou. Jak si nakombinovat jídelníček, čím sladit, zda jsou nebo nejsou sacharidy zlo, kde hledat bílkoviny a tak dále. Dále je kniha doplněna o recepty - a vybere si opravdu každý, proto se i kuchařka jmenuje "Jednoduše pro všechny". Najdete zde recepty bez lepku i s ním, nízkosacharidové varianty jídel či něco bez masa. Určitě doporučuju každému, kdo se chce o jídle dozvědět zase něco navíc.

Kalendář

Kalendář je taky takový vděčný dárek - já mám tip na následující dva:

Jeden je kočičí - charitativní a druhý plný zdravých receptů. Ten kočičí je od již výše zmíněné Ivky - Cat&Cook a seženete ho zde. Z koupi každého kalendáře putuje 100 Kč na pomoc kočičkám - organizaci Feliti.

Druhý kalendář plný zdravých receptů je od mé kamarádky Lucky Grusové alias PaleoSnadno a je k zakoupení tu. Já už mám svůj výtisk doma a je to po třetí, kdy bude zdobit poličku v mé kuchyni a já podle něj budu vařit. Opravdu ho doporučuji, je krásně zpracovaný, jednoduchý, s dostatkem místa na menší poznámky a navíc - opravdu podle něj budete vařit, protože recepty jsou jednoduché, zdravé a z dostupných surovin.

A letos taky budu obdarovávat babičky kalendářem z fotek - nechala jsem vyrobit z našich společných fotek čtrnáctidenní kalendář a myslím, že tím určitě babičky potěším. Přibalím čaj a vitamíny a krásný dárek je na světě.

Něco "zero waste" či ekologického

Oblast, ve které se já sama zatím vzdělávám, jak jsem vám psala, ale už určitě změny u mě proběhly. Proto bych já osobně nějaký takový dárek uvítala. Určitě i někdo z vaší rodiny či přátel.

Znáte Peelo wraps? Já je neznala. Jsou to krásné ekologické ubrousky. Nabídli mi jich pár na vyzkoušení. Byla jsem skeptická, protože jsem už podobné ubrousky několikrát vyzkoušela a nebyla jsem spokojená - po prvním umytí se začal vosk drolit a ubrousek už nesoužil tak, jak měl. Navíc se mi špatně tvaroval a přidělával například na misku, kde jsem uložila zbytky jídla a potřebovala dát do lednice.

U Peelo mě baví, že teplem ruky se přizpůsobí přesně tomu, na co ho dáte a nebo do něj rovnou zabalíte potravinu - cibuli, avokádo nebo i kus chleba (vydrží pak déle čerstvý, mňam). Taky krásně voní - přesně jako včelí vosk. Při správném používání vydrží jeden ubrousek až rok - a pak si ho můžete sami doma s jejich sadou vosků Peelo fix opravit. Krásný dárek pro mamku, ségru či kamarádku. Když zadáte kód LENI, odečte se vám 15 % z celé objednávky. Kód se zadává v posledním kroku objednávky při výběru platby na pravé straně.

Pokud máte zálusk na něco speciálního, určitě se podívejte na tropikalia.cz - český rodinný e-shop se zero waste ekologickými produkty. Já si tam do první objednávky hodila pratelné houbičky na nádobí, drátěnku, bavlněné odličovací tamponky a rozložitelný (a krásný) box na jídlo.

Batůžek, kabelka, peněženka či jiná kožená drobnost

Tady bych vám ráda doporučila značku Bodline.cz - už jste ji u mě určitě zaregistrovali, protože mám od nich batůžek a peněženku. Nově se moje kožená sbírka rozrostla o klíčenku, univerzální box (používám na sluchátka) a pouzdro Line, do kterého se krásně vejde mobil, klíče, nějaký ty drobný, kapesníčky a lůj na rty (a až nám zase otevřou kina a divadla, nebudu tak muset tahat obří kabelku).

Jitka a Matouš vše vyrábějí ručně, s láskou, ve své dílně u Kolína. Za jejich produkty se můžu zaručit - nejen, že jsou krásné, ale jsou kvalitní a vydrží vám (jak doufám) celý život. Jednou bych totiž ten batůžek chtěla darovat, třeba svý vnučce. Taková je filozofie značky Bodline, se kterou za mnou poprvé přišli, když mi své produkty představovali.

Mrkněte sami k nim na e-shop, myslím, že si vyberete dárky jak pro muže, tak ženy.

Tohle by bylo ke konkrétním tipům a ještě tady vypíšu obecně, co si myslím, že je pěkný dárek, třeba vás z toho něco zaujme:

  • kurz vaření či kurz přípravy kávy, společenská hra, vitamíny a doplňky stravy, cokoliv do kuchyně (já si třeba přeju formu na banánový chlebíček), ponožkoboty či barefoot boty... 

Máte nějaké další tipy? Podělte se dolů do komentářů, inspirujete tím určitě i ostatní.

Krásný předvánoční čas!

Léňa

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig