Rybičková pomazánka

by - úterý, února 09, 2021

Kdo jako malé dítě večeřel rybičkovou s chlebem? Já dost často. Ještě mi mamka ten chleba nakrájela na kostičky a říkala tomu rybičky. To byla jedna z mých nejoblíbenějších večeří. A tak jsem se rozhodla vám dát tuhle naší rybičkovou na blog, protože mi přijde vážně skvělá!

Rybičková pomazánka

Ingredience:

1 plechovka sardinek

půl menší cibule

1 nakládaná okurka

půl lžičky hořčice

75 gramů krémového sýru (Gervais, Lučina, Palouček...)

1 lžička domácí majonézy

1 lžička másla

2 vejce

sůl, pepř

citrónová šťáva

Postup:

Já ji dělám v mixéru, protože je pomazánka jemnější, příprava je rychlejší a nezašpiním tolik nádobí. Pokud ale máte rádi kousky, klidně si ji udělejte v misce. Vejce si uvařte natvrdo, nechte vychladnout a oloupejte. Dejte do mixéru sardinky (bez tekutiny), vejce a všechny ostatní suroviny dle receptu a vymixujte v hladkou pomazánku. Poté dochuťte dle vlastních preferencí (sůl, pepř, citrón, hořčice). 

Pokud budete dělat bez mixéru, sardinky v misce rozmačkejte vidličkou, vajíčko kráječem na vejce rozkrájejte, přidejte do misky a promíchejte. Cibuli nakrájejte najemno, stejně tak okurku. Přidejte majonézu, změklé máslo a krémový sýr a pořádně promíchejte. Dochuťte solí, pepřem, citrónovou šťávou a hořčicí.

Já nakonec ještě dávám do pomazánky trochu láku z okurek, ten ji krásně dochutí.

Dobrou chuť!

Léňa








You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za každý komentář!