Oblíbené kuchařky: Podle koho vařím II. Online edition

První díl mých kuchařských tipů měl u vás docela úspěch a tak jsem se rozhodla pokračovat tímto druhým, online dílem.  Foodblogů a foodblogerů je v dnešní době opravdu hodně a tak určitě máte i vy své oblíbence, podle kterých jste již uvařili spoustu receptů. Já, pokud nevařím podle sebe a nevymýšlím pro vás recepty, vařím podle následujících slečen a paní, které se těší opravu mé velké oblibě a zájmu a i když zrovna nehledám nějaký recept, na jejich blog se chodím podívat pro potěchu oka, protože mají úžasné fotky a nápady. Nejsou to všechno paleo/primal blogy, ale za prvé nevařím jen sama pro sebe a za druhé - proč si někdy něco nedat, že? Kolikrát mě i inspirují k vymyšlení zdravé paleo varianty. Tak tady jsou, moji favorité.
Já s Ivkou (Cat and Cook.cz)

Ivča a Minda neboli Cat&Cook

Koho jiného bych mohla zmínit na prvním místě než Ivču, se kterou jsem se seznámila asi před půl rokem a od té doby jsme skvělé kamarádky. Rozumíme si nejen v oblasti vaření, ale i humoru a obyčejných životních strastí a slastí. Podle Ivči jsem již zkoušela utopence, které měly velký úspěch u mého Matěje. Dále se chystám na Black forrest cake, protože je z kokosové mouky a nahrazením cukru sukrinem z něj udělám paleo/cukrfree dezert (teda aspoň doufám, že se to podaří :D). Spousta jejich receptů se i bez úprav může řadit mezi paleo recepty - namátkou například kuře na indický způsob, grilované batáty nebo hovězí steak s hranolky ze sýra halloumi. No a ty fotky? To je prostě nádhera.

Utopenci podle Ivky
Kačí a její My Cooking Diary

Kačka byla první foodblogerka, kterou jsem začala na instagramu sledovat a vlastně to vůbec nebylo kvůli jídlu. Pamatuju si, jak jsem jí objevila v tom okýnku s lupou, kde vám instagram doporučuje uživatele. Zrovna byla s Adamem na cestě po Thajsku a já si zamilovala její cestovatelské momentky. Až posléze jsem zjistila, že má vlastní foodblog a vaří. Už jsem podle ní dělala spoustu receptů - játra na červeném víně, špagety carbonara, nejlepší kuřecí křídla nebo vyhlášené cukroví, které mělo u mé rodiny obrovský úspěch (které samozřejmě paleo ani cukrfree není, ale proboha, je to cukroví, už jen ten název!).

Kuřecí křídla podle Kačí
Janina a její Cukrfree

Tak Janča je člověk, který mě spolu s Luckou, o které píšu níže, přivedla na tento styl stravování. Takže je asi jasné, že její stránky navštěvuji téměř denně a její kuchařku mám neustále v kuchyni a už ji ani neodnáším do knihovny. Nemůžu se dočkat druhého dílu, protože pozorovat na jejím instagramu, jaké recepty vymýšlejí, byla pro mě muka. Podle Janči doporučuju určitě zkusit keto chléb, pizzu (lepší pizzu jsem nejedla a to jsem se za svůj život najedla něco pizz!), chia puding nebo bounty cake. No, já už dělala od Janči skoro vše, na recenzi její kuchařky se můžete podívat zde.

Keto bread podle Janiny (Cukrfree.cz)
Fathead pizza podle Janiny (Cukrfree.cz)
Lucie z Paleosnadno

Když jsem začínala hledat informace o paleu a Whole 30, web Lucky byl první, který na mě v googlu vyskočit. Jelikož W30 sama několikrát držela a sepsala tak podrobnosti o tom, co jedla každý den za jídla i s recepty, byla pro mě její stránka obrovskou inspirací. Najdete zde mnoho informací i ohledně samotného W30, co za potraviny můžete a nemůžete a proč. Lucie nyní jede nízkosacharidový styl stravování jako já, takže z jejich receptů čerpám i teď. Doporučuju upéct její jogurtové pečivo, vyzkoušet chia puding, který nemá gelovou konzistenci (!) a co úplně miluju jsou její lívanečky z kokosové mouky.

Lívanečky z krémového sýru podle Lucie (Paleosnadno.cz)
Jogurtový chléb s tvarohem podle Lucie (paleosnadno.cz)
Chia puding podle Lucie (Paleosnadno.cz)
Pavla z Deliketo

Pavla se, stejně jako já nebo Lucie, věnuje nízkosacharidovému stravování a tak jsou její recepty všechny cukrfree. Má nejlepší housky z kokosové mouky, boží palačinky z mozzarely (které jsem, kdo ví proč, nenašla na jejím blogu) a cudle používám v sezóně cuket snad obden. A pro začínající v low carb pořádá i semináře!

Palačinky podle Pavly z Deliketo.cz
Evička a její barevná kuchyně

Evičku sleduji už dlouho, ale osobně jsem ji poznala na prvním workshopu A Cup Of Style letos v červenci. Je strašně milá, usměvavá a hodná. Dělá i video recepty, takže se můžete pokochat na jejím youtubovém kanále. Na její stránce je spousta úžasných receptů, které s (malými úpravami - když jsou potřeba) zařazuji poměrně často do svého jídelníčku. Určitě si upečte její božský hruškový pie s pekany, který mi vychválila celá Matějova rodina.

Dobroty od Evičky z Mojebarevnakuchyne.cz
Paleo mamča Míša alias Yummy Mummy Foodie

Druhý blog, který na mě ohledně W30 vykouknul byl Míši, která jídlem vyřešila svoje zdravotní problémy. Miluju její recepty a miluju to, že paleo vaří i své dcerce Lauře a u svých receptů uvádí, zda jsou vhodné pro děti a od kolika let. To se mi bude jednou hodit. Určitě musíte vyzkoušet její recept na semínkový chléb, květákovou rýži nebo kešu krém, který jsem měla tu čest ochutnat na Food blog marketu.

Paleo chléb podle Míšy (YummyMummyFoodie)
Kešu krém s jahodami od Míši na Food Blog Marketu
A podle koho vaříte vy? Napiště mi vaše oblíbence dolů do komentářů, budu ráda za novou inspiraci! Doufám, že se vám moje tipy líbily a že si zkusíte podle nich něco uvařit!

Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

1 komentář

  1. Teď jsem si musela většinu receptů rozkliknout, protože mě zaujaly :D Super článek, některé jsem znala, některé ne :) Já vařím vždy tak od každého něco, i podle sebe :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig