Čokoládové bochánky s mandlemi

by - úterý, prosince 12, 2017

Teď bude asi blog plný "sladkostí" a "cukrovíčka", protože nic moc jiného v kuchyni nepřipravuju. To cukroví-necukroví mě vážně baví a tyhle čokoládový bobky mě hrozně překvapily. Zkuste je taky, není tam žádná mouka a přesto jsou krásně nadýchané a tzv. "chewy". Jsou teda hodně čokoládové a kdo nemá rád hořkou čokoládu, tak to nebude asi jeho parketa. Pokud budete péct, nezapomeňte mě označit na instagramu nebo mi poslat fotku do zprávy. A už jdeme na recept...
Čokoládové bochánky s mandlemi
Ingredience na cca 30 bochánků:
1 hrnek mandlového nebo kešu másla
3/4 hrnku holandského kakaa
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky soli
1 vejce
1/4 hrnku medu
vysokoprocentní či 100% čokoláda
1/2 hrnku oloupaných mandlí(nejlépe půlek)

Postup:
Smícháme všechny suché ingredience a dáme je do mixéru. Přidáme mandlové či kešu máslo a promixujeme. Do této hmoty rozklepneme vejce a přidáme med. Znovu promixujeme, přendáme do misky a vmícháme nasekanou čokoládu na drobné kousky a přepůlené oloupané mandle. Hmotu spojíme vařečkou a klademe na plech vyložený pečícím papírem menší bochánky. Pečeme na 175 stupňů, cca 12 - 15 minut. Musíte je hlídat, aby se nepřipálily. Lepší trošku nedopéct, než přepéct. Skladujeme v krabičce či sáčku - čím jsou odleženější, tím jsou lepší! :)

Dobrou chuť!

Vaše Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

You May Also Like

3 komentářů

Děkuji za každý komentář!