Pekanové karamelky

by - středa, prosince 05, 2018

Přemýšlela jsem, jak tyhle kuličky pojmenovat. No a jelikož mi chutí připomínají karamel, tak jsem je pojmenovala karamelky. Jsou fakt výborné a kamarád mi nevěřil, že tam jsou datle, protože nechutnají jako ty klasické raw tyčinky/kuličky. Doporučuju je zkusit, jsou fakt vynikající!
Pekanové karamelky
Ingredience:
15 medjool datlí (namočených přes noc)
1 lžíce vody, ve které byly namočené datle
3 lžíce ghí
1 hrnek 100% nebo vysokoprocentní čokolády
1 lžička kokosového oleje

Ingredience zakoupíte na natu.cz a s kódem "LENI" dostanete slevu na celou objednávku.

Postup:
Datle si namočte přes noc nebo alespoň na pár hodin do vody. Pokud nestíháte, zalejte datle horkou vodou a nechte hodinu namáčet. Poté datle dejte do mixéru, přidejte pekanové ořechy, lžíci vody, ve které byly datle namočené, 3 lžíce rozpuštěného ghí a špetku soli. Vše promixujte do hladké hmoty. Tu pak dejte aspoň na 20 minut do lednice, aby ztuhla. Mezitím si připravte polevu - 100% čokoládu rozpusťte spolu se lžičkou kokosového oleje na mírném plameni. Z hmoty vytvarujte kuličky, které polévejte polevou a dejte na pečící papír. Ozdobte kouskem pekanu a dejte přes noc do lednice ztuhout.

Tip č. 1: Použijte opravdu pekany, s nimi mají kuličky krásně karamelovou chuť!

Tip č. 2: Kuličky uchovávejte v lednici v uzavřené vzduchotěsné krabičce, ať nenatáhnou chuť ostatních potravin.

Tip č. 3: Můžete použít i jiné datle, než medjool, ale z nich jsou kuličky nejlepší. Vybírejte vždy bio a nesířené.

Dobrou chuť!

Léňa

Tento recept vznikl ve spolupráci s firmou natu.cz
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

You May Also Like

2 komentářů

  1. Dobry den, kolik je to cca gramu tech 15 datli? Mam datlovou pastu a rada bych tyto karamelky zkusila, dekuji :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, dělala jsem z 260g pasty a hrnku a půl ořechů (použila jsem teda vlašské a místo ghí kokosový olej). Ořechy postupně přidávejte a uvidíte podle konzistence. Přidala jsem ještě rumové a vanilkové aroma.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!