Pizza v Turíně a móda v Milánu

6.8. ráno jsme si udělali perfektní snídani. Dali jsme na stůl veškeré naše zásoby a měli jsme takový "all inclusive brunch". Kecali jsme, cpali jsme se dobrotama (většinou jsme si brali ze zásob George a Svenji a oni zase z našich - klasicky jsme měli plné zuby neustále se opakujícího jídla, které s sebou vezeme, stejně tak oni). Bylo to hrozně fajn. Při snídani jsme se domluvili, že pojedeme do Turína na pizzu, a tam se potom rozdělíme. Naši němečtí přátelé mají totiž v plánu Švýcarsko a my Miláno a další města v Itálii.
Fotka od George z klasického foťáku
Snídaně v "trávě"
A tady vynáším odpadky, moc hezké! :)
Georg navrhoval, abychom jeli přes dálnici, že je to rychlejší a že mýtné není drahé. My jsme souhlasili, ale když jsme měli zaplatit 25,60 EUR, tak jsme byli trochu naštvaní. No co, zase jsme tam byli rychleji a bylo to i pohodlnější, než jet přes malá města a vesnice. V Turíně jsme parkovali zdarma, kvůli prázdninám. Město ale bylo celkem mrtvé, skoro každý obchod, restaurace či kavárna byla zavřená. Zřejmě v Itálii je pondělí den klidu. Naštěstí jsme našli nějaký bar, kde nám udělali celkem ucházející pizzu za 7 EUR a my si ji vychutnávali u viklajícího stolku na zahrádce. Já jsem zvolila čtyřdruhovou pizzu - olivy, sýr a houby, pepperoni a artyčok. Pak jsme se akorát stavili v Carrefouru pro vodu a chleba, rozloučili se s Georgem a Svenjou a jeli si každý svou cestou. My k McDonaldu, kvůli wifi, ale bohužel v Itálii se můžete připojit pouze s italským telefonním číslem. Naštěstí jsme pak na parkovišti chytli nějakou neznámou cizí wifi. Psala jsem couchsurferovi Giussepemu, zda k němu můžeme přijet už zítra, místo plánovaného 10. sprna. Hned odepsal, že to není problém a že už se na nás těší. Pak jsem ještě skypovala chvíli s mamkou.
Nasedli jsme do auta a jeli do Milána. Trvalo to asi hodinu a už jsme parkovali v ulicích města módy. Jelikož byl už večer, cca 21 hodin, parkovné se opět neplatilo.
Miláno v noci a Duomo di Milano
Peníze na to nemám, tak se aspoň vyfotím s výlohou :D
Prada kabelky
Fontana Di Piazza Castelo
Většina obchodů ale, stejně jako v Turíně, byla zavřená a ve městě jen pár lidí. Šli jsme se projít a nakukovat aspoň do výloh. Milán, jak je známo, je město módy a tak jsem měla šanci vidět úplné skvosty z dílny Louise Vuittona nebo Michaela Korse. Prošli jsme celé město až k nějakému festivalu, kde jsme se na chvíli zastavili. Potom jsme šli k autu a do mekáče, kde jsem si dala číze a abych si nepřipadala jako úplný čuně, tak salát. Už byl fakt večer a tak jsme se rozhodovali, jestli přespat v autě u Milána nebo v Reggio Emilia. Nakonec jsme našli nějaké pole mezi těmito městy, u kterého jsme zastavili, sklopili sedačky a šli spát. Usínala jsem s pocitem, že tu nemáme co dělat.

Léňa

Čtěte další příběhy z Eurotripu zde!

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig