Dýňová polévka s kokosovým mlékem

A máme tu pokračování podzimního receptování z dýní. Dýňovou polévku určitě všichni znáte. Já ji miluju a když ji někde vidím na jídelním lístku, neváhám a objednávám. Ale ještě nikdy jsem nejedla dýňovku s kokosovým mlékem. A tak jsem se na ni vrhla teď. A víte co? Je božská. Zkuste ji taky.
Dýňová polévka s kokosovým mlékem
Ingredience:
dýně hokaido
hovězí/zeleninový vývar nebo voda
ghí/sádlo/kokosový olej
himalájská sůl
čerstvý mletý pepř
cibule
česnek
BIO kokosové mléko
koření aztécký poklad
dýňová semínka
olivový olej k podávání

Postup:
Cibuli si nakrájíme na drobno, stejně tak česnek. Dýni vydlabeme a nakrájíme na kostky. Na ghí (či sádle/kokosovém oleji) zpěníme cibulku, přidáme česnek, necháme rozvonět a přidáme dýni. Chvíli dýni restujeme a následně zalejeme vývarem či vodou (doporučuji vývar, polévka má pak výraznější chuť) a necháme vařit do měkka. Poté rozmixujeme ponorným mixérem. Přilejeme kokosové mléko, osolíme, opepříme a přidáme koření aztécký poklad. Necháme povařit. Podáváme s dýňovými semínky, popřípadě zakápnuté olivovým olejem.

Dobrou chuť!

Léňa

TIP: Pokud máte, můžete přidat i mletou BIO kurkumu nebo chilli.


Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

2 komentáře

  1. Práve dnes som prvýkrat robila hokkaido polievku. Trošku inak, ako je tvoj recept, ale musim povedat, že bola užasná.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig