Food Blog Market vol. 3 - Tentokrát jako prodejce!

Když jsem minulý rok psala článek o druhém Food Blog Marketu, tak jsem ještě vůbec netušila, že letos se ho zúčastním jako prodejce. Jako ten, kdo vám bude prodávat jídlo, které jsem připravila podle mých receptů. A ono se to opravdu stalo! S Aničkou jsme se domluvily na společném stánku a mně začal kolotoč příprav, nákupů, vaření a pečení! A kdo tam nebyl, tak vám tady trochu té atmosféry zkusím popsat. :)
Vítáme první návštěvníky!
Foto: Teru Menclová
První věc, kterou jsem si musela ujasnit bylo to, co budu vařit/péct. Uvažovala jsem nad batátovým brownies, protože podle mě je to jeden z nejlepších receptů na mém blogu. Statistiky ale hovoří jinak. U vás nejoblíbenější recept je paleo perník a hned za ním je paleo banánový chleba. Takže "sladké" bylo jasné. Udělám tyhle dvě dobroty! Taky to ale chtělo něco slaného. Rozhodla jsem se pro low carb quiche, který jsem na blogu ale jako recept neměla, takže to bylo takové malé překvápko. Nebojte, recept doplním co nejdřív. :) No a jako poslední a asi nejtěžší věc, co jsem si vymyslela, byl avokádový toastík na bezobilném paleo chlebu. Chtěla jsem i lidem, co nejsou lowcarb/paleo jedlíci ukázat, že naše stravování je dobré a pestré. Snad se to podařilo.
Food Blog Market - Když vaří foodblogeři
Po tom, co jsem si ujasnila, co budu připravovat, musela jsem vypočítat kolik budu dělat porcí. Od každého jídla jsem chtěla udělat minimálně 50 a když bych stihla víc, tak udělám víc. Ale 50 bylo minimum. Rozepsala jsem si tedy své recepty a napočítala, kolik kilo mandlové a kokosové mouky bude potřeba, kolik ořechů a semínek, čokolád a vajec. Mouky jsem objednávala ze slevomatu, kde jsem vychytala super akci, pro ostatní věci jsme jeli s Matějem do Makra.
Poslední přípravy na stánku
Makro je prostě v tomhle nejlepší. Ale neříkám, že nejlevnější. Vždycky tam ale seženu to, co potřebuju, v takový kvalitě, jaký potřebuju. To znamená i avokádo, který je tak akorát měkký, že se dá hned použít. Sehnala jsem tam i vhodnou schwarzwaldskou šunku pro přípravu quiche a kvalitní mozzarellu. Pro vajíčka jsem se stavila v sobotu ráno na trhu na Náplavce. S narvaným košíkem jsem si připadala jako když jedu zásobovat večerku, protože jsem kupovala asi 30 banánů, 15 mozzarell, balík šunky, hrozně moc avokád, rajčat, obrovský balík žampionů a tak dále. Ještě, že jsme si vzali s sebou bundy, neboť v Makru je od těch mrazáků vždycky taková zima, že by snad jeden i nastydl. Tak jo, nákup máme a jdeme vařit a péct!
Naše dobroty
S vařením nebo spíše pečením jsem začala už ve čtvrtek. To jsem oloupala kilo mandlí na semínkové chleby a věřte nebo ne, trvalo mi to celkem dlouho, na prstech jsem měla už varhánky, ale u sledování Sexu ve městě to šlo téměř samo. V pátek hned po práci jsem začala chlebíky péct. Respektive míchat směs, protože ta musí minimálně hodinku stát, aby se krásně propojila, což taky navýší čas přípravy. Dělala jsem vždycky dva v jedné troubě a šlo to dobře. Večer jsme jeli s Matějem na již zmíněný nákup do Makra. V sobotu jsme si přivstali a jeli na Náplavku, kde jsme si dali snídani a já koupila vajíčka. V 9 jsme byli zpět doma a začal celodenní maraton vaření a pečení. Troubu jsem vypínala až v 23 hodin. V kuchyni blyo větší vedro než venku a já byla fakt hotová. Hodinky hlásily nachozených 12000 kroků. Neuvěřitelný. Ale měla jsem hotovo. Semínkové chleby, banana bread, perníky i 6 obřích quichů. Snažila jsem se trochu uklidit ten nepořádek a i dávat do krabic všechny věci, které se mnou zítra pojedou. Co šlo, tak jsem dala do lednice a trošku jsem si u toho přišla jako když hraju tetris, protože ledničku máme malou a tolik jídla tam narvat byl oříšek. Do postele jsem se dostala kolem jedné.
Paštika od Kačí a moje rukavice :D
Ráno jsme s Matějem naložili vše potřebné do auta a jeli do Holešovic. Podle instrukcí jsme zaparkovali o ulici vedle a do Vnitroblocku vše nosili. Byla to fuška, ale zvládli jsme to. Náš stánek byl v rohu, hned vedle stánku Kačí a z druhé strany jsme měli usměvavou Kamču z blogu Tvoříme-Domov.cz (kdo neznáte, určitě koukněte). Chvíli jsem čekala na Aničku a zatím analyzovala prostředí, kam si co dám, kde budu mít přípravnu toastíků a tak dále. Když přijela Anička s Vaškem, pomohli jsme jim taky nosit věci z auta do haly a pak už začala příprava a dekorování stánku. Vyráběla jsem cedulky s meníčkem a cenama a nadávala si, že to určitě nestihnu všechno napsat a nazdobit, ale naštěstí jsme to stihly. Já sice byla uřícená jak po absolvování maratonu, ale klaplo to! Měla jsem ještě čas oběhnout ostatní stánky a pokochat se tím, co připravili ostatní. Letos se Kačí rozhodla udělat akci co nejvíce "plastfree" a poprosila nás tak, abychom talířky a mističky, do kterých budeme jídlo servírovat koupili rozložitelné. Vybrala jsem celkem pěkné papírové talířky. Nepochopila jsem ale některé prodejce, kteří se na to vyprdli a i tak servírovali do plastu. Jinak bylo všechno úžasný a krásně nachystaný!
Masíčko v pistáciích od PG Foodies
Přesně ve 12 se otevřela pomyslná brána do haly, kde jsme už všichni čekali na nedočkavé hladovce a začal asi dvouhodinový šrumec, kdy jsem střídavě připravovala banánový chlebík a avotoastík. :D Naštěstí quiche a perník se jen nandal na talířek a hned se mohl vydávat. Chvíli jsem na sebe byla naštvaná, že jsem si vymyslela ten avokádový chléb, protože to dost zdržovalo, ale naštěstí se pak fronta zmenšila, trošku se to uklidnilo a pak už to bylo takové pomalé, poklidné, mohla jsem s váma prohodit i pár slov a bylo to strašně skvělý a milý. Jedna z vás mi přinesla ghíčko (díky, Baru), pak se za mnou stavila Monča, která studuje nutriční terapii a je taky na nízkosacharidové stravě, přišla i Šárka, kterou už znám ze společné snídaně a taky paní, která díky mě začala držet Whole a moc mi děkovala za fotky a inspiraci! Stavila se i Marcelka z blogu Pradobroty se svojí úžasnou dcerkou nebo můj kolega Honza z práce. Byl to skutečný nabíječ energie vás vidět a slyšet od vás, že vám chutná a že mě rádi sledujete a inspirujete se! Zhruba kolem třetí hodiny už byla hala celkem vylidněná, tak jsem měla i já čas obejít ostatní stánky a podívat se, co nabízí. Ochutnala jsem boží paštiku od Kačí a špízy s citrónem a pistáciemi od PG Foodies. Mňam! Bohužel už pak moc lidí nepřišlo, takže mi nějaké to jídlo zbylo - chleby jsem si zamrazila a perník a banánový chlebíček rozdala rodině, kamarádům a v práci. Quiche měl Matěj v pondělí k obědu a né, že by mu to vadilo, dost mu chutnal. :D Příště budu muset lépe vychytat porce. :)
Naše dobroty
Foto Teru Menclová
My dvě v našem stánku:)
PODĚKOVÁNÍ

Vám všem, co jste přišli na stánek.
Aniččce, že to se mnou absolvovala.
Vaškovi, že nám dělal pokladníka.
Kačí, že to zorganizovala.
A mýmu Matějovi. Že stojí vždycky při mě, podporuje mě i v těch největších blbostech, který si vymyslím a že mi se vším pomáhá.

DĚKUJU.

Vaše Léňa

Minivlog z akce, který připravila Anička můžete vidět zde:
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

2 komentáře

  1. Ahoj Leni ty se fakt nezdáš. Všechno vypadá úžasně a určitě je to moc dobrý. Škoda že jsem tak daleko. Moc zdravím i Matěje Jiřina z Kosic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jiřinko, moc děkuju za milý komentář, doufám, že na nějaké společné akci mé dobroty všichni ochutnáte! Už se těším! Matějovi pozdrav vyřídím, měj se krásně a taky všechny moc pozdravuj. Léňa

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig